Motivatietips om het in de verkoop te overleven

 

Het vraagt training en doorzettingsvermogen om positieve motivatie een dagelijks onderdeel van je werk te maken. Hier zijn negen manieren om de motivatie weer even te verbeteren. Gebruik ze dagelijks om je energie en doelen de goede kant op te laten richten.

Accepteer waar je bent
Door je eigen kunnen en beperkingen te accepteren, creŽer je energie voor positieve veranderingen. Iemand zei ooit: "Jouw omstandigheden bepalen niet hoe je leeft; ze bepalen wie je bent." Hoe je bent is een optelsom van al je beslissingen tot nu toe. Geniet ervan en neem verantwoordelijkheid.

Durf te denken in grootse dimensies.
Als je bedenkt wat je zou willen bereiken, worden deze beelden dan door je huidige situatie beperkt? Waarom daar stoppen? Probeer eens te denken in buitengewone dingen.

Blijf niet hangen in verslagenheid
Als je in gedachten reeds hebt opgegeven zullen je gedachten er zeker voor zorgen dat dit gebeurt. Als dit eenmaal gebeurt gaat de rest vanzelf bergafwaarts. Onthoud dat het concept mislukking altijd relatief is; je moet vergelijken om zo'n oordeel te vellen. Mislukking bestaat daarom alleen in je eigen gedachten. Er zijn slechts resultaten en als je die niet waardeert, verander dan je activiteit.

Begeef je in positieve energie
Blijft niet luisteren naar je gedachten uit het verleden. Voed je gedachten iedere dag met positieve zaken. Begeef je tussen positieve personen, lees de biografieŽn van positieve mensen en luister naar goede berichten. Het effect is onmiddellijk merkbaar.

Let op je uitgaven
Voor iedere Euro die je uitgeeft, vraag jezelf: "Heb ik dit nodig en kan ik dit betalen?" Dit helpt je om minder uit te geven en meer te sparen, in een omgeving waar steeds leuke en mooie dingen te koop worden aangeboden. Als je verwacht bij de 4% van de Nederlanders te horen die na hun 65e financieel onafhankelijk zijn, dan is sparen een vereiste. Vraag je maar eens af hoeveel geld je netto per maand ter beschikking wilt hebben, als je vandaag zou stoppen met werken.

Wees toegewijd aan je doelen
Mensen hebben de neiging om continu te zwichten voor betere aanbiedingen. Een tekort aan commitment aan je carriŤre doelen is de grootste bron van frustratie. Wees toegewijd en leer 'nee' te zeggen tegen zaken die je doelen niet ondersteunen.

Laat tegenslagen je niet omver werpen
Tegenslagen zijn onvermijdelijk. En als zo'n tegenvaller zich voordoet, accepteer het als een leerervaring en vind creatieve oplossingen om er mee om te gaan. Je kunt er voor kiezen om op een tegenvaller te reageren door bij de pakken neer te zitten en op te geven. Daarmee verminder je jouw eigen kracht om er iets positiefs van te maken. Maar je kunt er ook voor kiezen om er van te leren, er van te groeien en een sterker persoon te worden.

Laat je niet intimideren
Succes is meer een perceptie dan werkelijkheid; het heeft geen nut om de bezittingen van anderen te begeren. In het Boeddhisme bestaat er een spreuk die zegt: "Mensen zijn niet hun bezittingen." Hiermee wordt bedoeld dat wanneer je alle elementen zoals trots, lichaam, vrienden, status, bezit, werk, en andere zaken die je gebruikt om andermans succes te definiŽren van jezelf afhaalt, de 'echte' jou overblijft. Jij bent net zo belangrijk als ieder ander op deze planeet. Wees jezelf en val niet voor de 'verkrijg meer om meer te zijn' mentaliteit.

If it is to be, it is up to me
Accepteer je eigen verantwoordelijkheid om je eigen wensen in het leven te bereiken. Als je een bepaalde situatie niet waardeert, neem actie om het te veranderen. Door op andere te wachten voor verandering verlaag je je eigen motivatie en jouw vermogen om te handelen. Door te wachten verminder je jezelf en de doelen die je nastreeft. Constateer niet alleen, neem actie!

Terug naar het overzicht van verkooptips

 

 

 


© 2004 Saleseffect