Interim Salesmanagement

TIJDELIJKE OPLOSSING VOOR VERSNELLING, VERBETERING OF BEHOUD
Voor een tijdelijke ondersteuning van het salesmanagement kent Saleseffect een uniek interim-programma. Uniek, omdat we niet met een generiek antwoord zullen komen, maar een oplossing zullen bieden die aan uw exacte behoefte zal voldoen. Daarnaast blijft deze tijdelijke salesmanager ondersteund worden door Saleseffect, om zo alert te blijven en te streven naar een hoge mate van effectiviteit.

Selectie
Saleseffect beschikt over een bestand van Interim Salesmanagers. Afhankelijk van uw wensen zal de juiste kandidaat worden gekozen. Vanzelfsprekend is uw branche hier mede op van invloed:
- werkt u business-to-business of gericht op de consument;
- richt u zich op de fast-moving-consumer-goods of dienstverlening;
- is productkennis een vereiste, of bent u juist op zoek naar nieuwe invloeden?
Na de opdracht-intake zullen wij u voorstellen aan ťťn of meerdere geschikte kandidaten.

Werkwijze
De Interim Salesmanagers van Saleseffect werken volgens vaste richtlijnen:

  1. Planmatig; in overleg met de opdrachtgever worden een aantal stappen afgesproken (denk hierbij aan inventarisatie, upgraden van het commerciŽle team, voortgang in de resultaten of het aanbrengen van nieuwe verkoopmethodieken).
  2. Overleg en Rapportage richting opdrachtgever; er zal volgens regelmaat en met hoge frequentie worden gecommuniceerd over de voortgang van de opdracht. Ook de vrijheidsgraden van de Interim Salesmanager worden op die manier bewaakt.
  3. Rapportagelijnen binnen verkoopteam; aangezien het hier om een tijdelijke invulling gaat, zal er uitgebreid worden gerapporteerd naar en van de commerciŽle medewerkers en direct betrokkenen. Afspraken die door de Interim Salesmanager met individuele commerciŽle medewerkers worden gemaakt, zullen zorgvuldig worden vastgelegd.
  4. Resultaatgericht; de Interim Salesmanager werkt naar resultaat en vooraf vastgestelde doelen.
  5. Persoonsgericht; de leidinggevende kenmerken van een Interim Salesmanager van Saleseffect, zijn vooral persoongericht. Er is meer aandacht voor meting, leiding, evaluatie en beloning, wat vooral leidt tot een hogere effectiviteit.
  6. Best practices; de Interim Salesmanager brengt een frisse en nieuwe inbreng in het verkoopproces, maar zal ook zeker binnen de gehele verkooporganisatie op zoek gaan naar de beste methodieken uit het verleden om deze verder binnen het team uit te breiden.
  7. Ondersteuning Saleseffect; regelmatig zal Saleseffect de Interim Salesmanager ondersteunen om zo een optimale aansturing te waarborgen.

Tarifering
De tarieven voor het Saleseffect Interim Salesmanagement zullen geen blokkade vormen. Afhankelijk van de duur en intensiteit van het project, kunnen wij u een transparant en aantrekkelijk aanbod doen.

Goede oplossing
Het Saleseffect Interim Salesmanagement programma vormt een ideale oplossing voor verschillende situaties.

- Wanneer een vervanging moet worden gezocht voor een bestaande salesmanager, kan een Interim Manager het tempo in het team houden en er voor zorgen dat de verwachtingen helder blijven.

- Wanneer een verkoopteam tussen wal en schip dreigt te vallen, tijdens een veranderings- of reorganisatieproces, kan een Interim Salesmanager voor de tijdelijke oplossing zorgen.

- Wanneer de organisatie behoefte heeft aan versnelling of verandering van het verkoopproces, dan kan de Interim Salesmanager een voorbeeldfunctie vervullen. Na het maken van heldere afspraken kan de Interim Manager deze in het verkoopteam doorvoeren. Dit kan een goed voorbeeld zijn, een stimulans, of juist een zaak ter evaluatie.

- Maar ook wanneer u bij uitbreiding van de verkooporganisatie behoefte heeft aan tijdelijke, extra aansturing, dan vormt het Saleseffect Interim Salesmanagement Programma hiervoor een ideale oplossing.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op.

 

 


© 2003 Saleseffect